نخستین نمایشگاه توانمند سازی و حمایت از شرکت های منطقه ماهشهر و بندر امام خمینی در تامین نیازهای عمومی و تخصصی شرکت های پتروشیمی از 9 خرداد به مدت 3 روز در سالن تلاش شهرک بعثت شهرستان ماهشهر برگزار شد.
به گزارش اقتصاد کارا، در این رویداد، بیش از 120 شرکت تولیدی منطقه، توانمندی های تولیدی و خدماتی خود را به نمایش گذاشته و 55 تفاهم نامه همکاری بین این شرکت ها با محتمع های پتروشیمی وابسته به هلدینک خلیج فارس به امضا رسید. حضور بانک های ملی، تجارت، ملت و صادرات با هدف حمایت از تولید، یکی از نقاط عطف نمایشگاه حاضر بود که موجب دستیابی به توافقات مالی متعددی گردید.
توسعه اجتماعی و اقتصادی ماهشهر
جواد گلی، مدیر برند، مسئولیت اجتماعی و روابط عمومی شرکت صنایع خلیج فارس در مراسم افتتاحیه رویداد گفت: شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس که با نام اختصاری هلدینگ خلیج فارس نیز شناخته میشود، تلاش مضاعفی را برای توجه بیشتر به مناطق هم جوار صنعت بکار گرفته است. او با اشاره به اقدامات این مجموعه در سال های گذشته گفت: پروژه محوری و کوتاه مدت بودن، از ویژگی اقدامات دوره های قبل بوده است. در حالی که با ایجاد مدیریت مسئولیت اجتماعی در این شرکت بزرگ، پروسه محوری و بلند مدت بودن، از ویژگی های جدید اجرای طرح های مسئولیت اجتماعی است.
وی اظهار امیدواری کرد، با اقدامات متعدد و متنوع که مصوب کمیته مسئولیت اجتماعی است، توسعه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی ملموسی در منطقه ماهشهر و بندر امام خمینی صورت پذیرد.
جواد گلی در ادامه اظهار داشت: مهندس ربیعی، مدیر عامل هلدینگ خلیج فارس بر توانمند سازی ممتد و مداوم در منطقه به خصوص با محوریت جوانان و بانوان تاکید دارد. وی از همراهی وزیر نفت و سایر ارکان آن وزارت خانه در موضوع مسئولیت اجتماعی از جمله برپایی رویداد هدفمند اخیر تقدیر کرد و گفت: ایجاد فرصت های کسب و کار درمنطقه و تقویت کار آفرینان میتواند از فشار زیاد برای استخدام و جذب در مجتمع های پتروشیمی کاسته و موضوع توانمند سازی را در عرصه وسیع تری دنبال نماید. وی از اصلاح روند ها و ابلاغیه های تازه جهت تهیه ملزومات عمومی و تخصصی موجود در منطقه خبر داد.
یافتن حلقه مفقوده
حجت الاسلام غبیشاوی، امام جمعه ماهشهر، سخنران دیگر مراسم افتتاحیه گفت: توجه به تولید کنندگان کالا و خدمات در ماهشهر و بندر امام خمینی، حلقه مفقوده ای است که خوشبختانه به آن توجه شده و از این جهت، برگزاری نمایشگاه اخیر را اتفاق مبارکی میدانم.
او با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در حمایت پیاپی از تولید ملی به ویژه سال اخیر که به سال پشتیبانی و مانع زدایی از تولید، نام گذاری گردید گفت: ازمسئولان، تقاضای تداوم حمایت از صنایع برای برداشته شدن چالش ها و بحران های منطقه را دارم.
امام جمعه ماهشهر به تولید کنندگان منطقه توصیه کرد که با صداقت، محصولات کیفی به مجتمع های پتروشیمی ارائه نمایند تا کارفرمایان این روند را ادامه داده و تقویت کنند. وی خطاب به مدیران ارشد مجتمع های پتروشیمی گفت: بر اثر تجربه به این جمع بندی رسیده ام که با وجود حمایت عالی مسئولان، برخی مدیران میانی، با ایجاد دست انداز های غیرواقعی، مانع تحقق حرکت پسندیده حمایت از شرکت های تولیدی این خطه زرخیز و محروم خوزستان میشوند.
قطب تولیدات پتروشیمی
حبیب آقاجری، نماینده مردم ماهشهر در مجلس، سخنران دیگر رویداد، ازهمه شرکت ها و افرادی که برای برگزاری نمایشگاه تلاش کردند، سپاسگزاری کرد و گفت: در این منطقه، دریا، بندر، مسیرهای جاده ای، ریلی و حمل و نقل هوایی وجود دارد. 40 درصد محصولات پتروشیمی کشور در این منطقه تولید میشود. با این همه، بیکاری ماهشهر و بندر امام خمینی در سطح بسیار بالایی است.
وی در ادامه اظهار داشت: اگر این نمایشگاه، نه در حد حرف، بلکه در عمل، منجر به پایان یافتن خریدهای غیر ضروری از خارج استان شود و به استفاده از توانمندی های منطقه اهتمام گردد، تاثیر مطلوبی به جای گذاشته است. او همچنین از صنایع درخواست کرد که در اجرای طرح های توسعه ای، از پیمانکاران بومی دارای صلاحیت استفاده کنند.
نطباق فعالیت ها با نیازها
نورالله حسن زاده، معاون امور هماهنگی اقتصادی استانداری خوزستان در این مراسم گفت: در این استان، دو هزار واحد صنعتی فعال است که دویست واحد آنها، بزرگ مقیاس هستند و 90 درصد سرمایه گذاری و ارزش اقتصادی را دارند. به گفته وی در حال حاضر 400 واحد صنعتی در زمینه قطعه سازی در استان فعالند که عمدتا در دوران تحریم شکل گرفتند. وی افزود: در مقاطعی در حوزه بنگاه های کوچک و متوسط ودر اجرای طرح های خود اشتغالی، کسب و کارهایی شکل گرفتند که متناسب با بازار استان و منطقه نیستند و این مسئله، مشکلات زیادی را ایجاد کرده است. اما در حال حاضر در واحد های پایین دست، خدمات دهنده و پشتیبان، رویکرد طراحی فعالیت های منطبق با نیازها دنبال میشود. حسن زاده در ادامه گفت که جای واحد های قطعه ساز ولوله ساز در این نمایشگاه خالی است.
ضعف در صنایع پایین دستی
اخلاق محمدیان، مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی خوزستان گفت: در این استان جنوبی، 73 شهرک و ناحیه صنعتی با 1800 واحد صنعتی فعال وجود دارد.
وی افزود: متاسفانه به موازات رشد و توسعه شرکت های عظیم تولید فرآورده های پتروشیمی، صنایع پایین دستی مرتبط با نیاز های مجتمع ها شکل نگرفته است. با وجود فعالیت بیش از 20 مجتمع پتروشیمی، انتظار میرفت در صنایع پایین دستی مرتبط نظیر قطعه سازی، ظرفیت عظیمی شکل بگیرد که این موضوع نشان از کوتاهی های جدی در دوره های گذشته دارد.
به دنبال تسهیلگری اجتماعی
سید امیر طالبیان، مشاور اجتماعی وزیر نفت، در سخنان خود به تشریح نظام نامه مسئولیت اجتماعی شرکت در صنعت نفت پرداخت.
وی گفت: در این نظام نامه تاکید شده از اقدامات موضعی وموردی در زمینه مسئولیت اجتماعی شرکت، پرهیز شده و اقدامات نهادی و پایدار مورد توجه قرار گرفت. وی افرود: وزیر محترم نفت، با مطالعه رویکرد ها و گزارش این رویداد، از آن به عنوان اقدامی منطبق با نظام نامه مسئولیت اجتماعی شرکت، اظهار خرسندی کرد.
به گفته وی، تسهیل گری اجتماعی برای تقویت و تکمیل مسئولیت اجتماعی موثر است واین نمایشگاه یکی از نمود های تسهیل گری اجتماعی برای ایجاد ارتباط دوسویه و چند سویه است تا با درک دقیق تر مشکلات تولید کنندگان بخش خصوصی، موانع رفع بشوند و خرسند سازی افزونتری ایجاد گردد.
تقویت اقتصاد محلی
سید امید شهیدی نیا، مدیر عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر، نمایشگاه حاضر را اقدامی ارزشمند با نگاه و رویکردی جدید دانست که باید به فال نیک گرفته شود. وی افزود: به دلیل استقرار صنایع پتروشیمی، گردش اقتصادی قابل توجهی در شهرستان وجود دارد و بخشی از این عایدی، باید در توسعه اجتماعی و اقتصاد محلی و بومی هزینه شود. وی از شرکت ها و بنگاه های حاضر در نمایشگاه درخواست کرد، با مراجعه و ثبت اطلاعات خود در اداره سرمایه گذاری منطقه ویژه پتروشیمی ماهشهر، زمینه را برای معرفی آنها به مجریان دهها طرح در حال انجام فراهم نمایند.
تقدیر از تلاشهای شبانه روزی
محسن آتش زمزم، مدیر عامل شرکت عملیات غیر صنعتی ماهشهردر سخنان کوتاهی گفت: همزمان با برگزاری نمایشگاه توانمند سازی و حمایت از شرکت های منطقه ماهشهر و بندر امام خمینی، از محل بودجه مسئولیت اجتماعی، دو زمین فوتبال چمن در شهرک های چمران و طالقانی به بهره برداری رسید.
وی از تمامی مجموعه ها و افرادی که به طور شبانه روزی در آماده سازی و برگزاری این نمایشگاه تاثیرگذار تلاش کرده اند، تقدیر کرد.
به دلیل وجود بیش از 20 مجتمع عظیم پتروشیمی فعال و اجرای دهها طرح عظیم در دست اجرا در ماهشهر و بندر امام خمینی، این منطقه به هاب اول پتروشیمی ایران شناخته میشود.